2010. szeptember 7., kedd

Túrós paradicsomos saláta

Ez a saláta felküzdötte magát az abszolút kedvenc listára. Bár nem kellett nagyon verekedni, mert a recept egyszerűen nagyon jó. A recept Frank Júlia könyvéből származik, és számomra tökéletes az íze. Persze lehet azért, mert van benne fehérje is :-). Csakis ajánlani tudom!

Hozzávalók:
2-3 db paradicsom
10 dkg túró
joghurt, tejföl, vagy kefir
1-2 ek olaj
só, bors ízlés szerint
ízlés szerint fokhagyma
szerintem cayenne bors sem ront rajta
pici citromlé

Elkészítés:
A paradicsomokat  felvágom, és összekeverem a többi hozzávalóval, tetszés szerint ízesítem. Hűtőbe téve pár óra alatt összeérik, és fogyasztható.

Megjegyzés:Hisztaminérzékenyeknek rossz! Maximum kis mennyiségben ajánlom!

2 megjegyzés: