2010. január 13., szerda

Gyömbéres sárgarépa-saláta (Frank Júliától)

Frank Júlia: Nem kell mindig libamáj könyvét szereztem meg legutóbb egy antikváriumban.
A könyv nagyon tetszik, mert egyszerű, gyors, kis semmi receptek, kevés hozzávalókkal vannak benne, amik nem mindig szokványosak. Ebben olvastam a gyömbéres sárgarépa salátát, amit ki kellett próbálnom


Szerintem a napokban láttam Fittanyuka honlapján is egy hasonló saláta receptet, úgyhogy egész népszerű lehet ez a gyömbér-sárgarépa kombináció.

Hozzávalók:
75 dkg tisztított sárgarépa
5 dkg mazsola
2 citrom leve
2-3 teáskanál méz, vagy cukor
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál őrölt fehér bors, só

Mit mondjak, jó erős lett bors tekintetében. Legközelebb a fele megy bele a fűszerekből. De rántott hús mellett szinte nem is lehetett érzékelni:-) a csípős ízhatást. Mindenképpen valami jó zsíros ételhez ajánlanám.

Rántott hússal dúsított saláta

Elkészítése:
Sárgarépát felvágjuk, forrásban lévő vízbe téve 3 percig főzzük, majd melegen tartjuk. Utána a mazsolát annyi vízzel, hogy ellepje, felforralom, és hagyom kihűlni. A mazsola megmaradt levét citromlével és a fűszerekkel, összezúzott fokhagymával összekeverem, és a sárgarépát, mazsolát is hozzá keverem. Fél nap pihentetés után fogyasztható. De állhat két napot is fogyasztás előtt.
(Rögtön valami hihetetlen fűszeres, de idővel szelídül :-))

Megjegyzés:
Hisztaminérzékenyeknek TILOS
, mert túl sokat kell várni vele, és túl magas lesz a hisztamintartalma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése