A bagel egy nagy kedvencünk, mivel a tésztája picit édeskés, tömörebb.
A kenyérfélét Krakkóban találták fel (a 16.-17. században vált népszerűvé). Ma is nagyon szívesen fogyasztják Amerikában, Angliában, és a világ minden táján. Számtalan változata létezik, és sok-sok hagyomány kötődik hozzá, pl. Ausztriában hagyományosan húsvét idején fogyasztották (/ják), de előtte két embernek kell kettétörnie a bagelt.
A receptet Limara oldaláról néztem: ITT. Nagyon könnyen követhető recept, mindenkinek ajánlom. Nekem sajnos barna cukrom nem volt (csak bagel készíthetnékem), így nem barnult be olyan szépen a teteje. A képeken egy szendvics formájában szerepel (pici vajjal, salátalevél, mozzarella, és paprika).
Megjegyzés: Hisztaminérzékenyek az élesztő miatt csak módjával!
Gyönyörű!:)
VálaszTörlésKöszönöm :-D Nézegettem még jó pár receptet a blogodról.
VálaszTörlés