Tudom, a kép nem túl bizalomgerjesztő, de az íze annál inkább. Krémes lágy állagú főzés nélküli fagyi a kánikula idejére, ami sajnos eteti magát. Előnye, hogy csak az van benne, amit mi teszünk bele, semmi más adalékanyag, no meg az igazi barackíz :-). Nagyon gyorsan elkészül.
Recept:
3-4 db héjától megszabadított, felvágott barack
2,5 dl török joghurt
1 dl felvert tejszínhab
cukor ízlés szerint
pici citrom
A barackokat a cukorral, a citrommal, és a joghurttal összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a tejszínhabot, és fagylaltgépben, vagy hagyományos módszerrel elkészítjük. Csokoládé szerintem remekül illene hozzá. Ha kivesszük a fagyi gépből érdemes rögtön elfogyasztani, vagy berakni a mélyhűtőbe.
Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek tökéletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése