Spárgás tojás leveles tésztában

Hozzávalók
2 tojás
pici reszelt torma
két kanál tejföl
marék sajt
só
bors
spárga
1 fél hagyma
mirelit leveles tészta
Elkészítés: A spárgát előfőztem, félretettem. A felvágott hagymát olajon megpirítottak, majd hozzátettem a tejföllel elkevert sóval, borssal ízesített tojást. Mikor majdnem kész a rántotta, belekevertem a reszelt tormás felaprított spárgát, és a leveles tésztába töltve, egy rúdba feltekertem. Sütőben készre sütöttem. Isteni kombináció.
Mellé elkészítettem Chili és Vanília sült spárgáját is. Sajnos ez nem nagyon élte meg a tálalást:-).
Megjegyzés: Ha friss-sajtot teszünk a töltelékbe, akkor hisztaminérzékenyeknek is tökéletes. Talán a spárgának lehet enyhén hashajtó hatása.
Egg with asparagus in puff pastry
Ingredients:
1/2 onion
horseradisch (1 ts)
2 eggs
2 spoon sour cream
2 spoon cheese
salt, pepper,
1 mirelit puff pastry
asparagus
Make a scrambled egg from the eggs, sour cream, and onion. Mix it with the cooked, and cut asparagus, and horseradisch, and cheese and fill the puff pastry with the mixture. Bake it in the oven. (150 C degree, 20-40 minutes).
Serve with baked asparagus.
Szia, örülök, hogy rátaláltam a blogodra, tetszik, jók a postok és a képek; a profilképed csupa mosoly és vidámság :)
VálaszTörlésHonnan a név? Karórépa és fekete sárkánytoll.
Szia, nagyon örülök, hogy tetszik a blog. Külön köszönet, hogy az állandó olvasóm lettél :-).
VálaszTörlésA név innen származik:
E.T.A. Hoffmann: Az arany virágcserépből volt egy boszorkány, aki egy karórépa és egy fekete sárkánytoll nászából született. Nem tudom miért maradt meg, mert már nagyon régen volt kötelező olvasmány. :-D Bolond egy mese az.