2010. április 18., vasárnap

Paprikával töltött zöldfűszeres pulykatekercs

Nagy garral, felfuvalkodva,
Jár az udvaron a pulyka.
Összegagyog tarkát-barkát,
Kiterjeszti szárnyát, farkát,
Azután magát
Illegeti,
Billegeti
S méreg eszi,
Mivel senki
Föl nem veszi.
Gyulai Pál: A pulyka és a veréb


Hozzávalók:
zöld fűszerek
vaj
kevés fehér balzsamecet
sajt
paprika
só, bors,
pulykamell


Elkészítés:
A zöld fűszert és a vajat, pici balzsamecetet összekeverem, és a végén hozzákeverem a reszelt sajtot. A pulykamelleket kiklopfolom, sózom, borsozom, és megtöltöm a zöld fűszeres sajttal, és egy darab paprikával. Feltekerem őket, fogpiszkálóval összeillesztem, megszórva sajttal, zöld fűszerrel a sütőben, először lefedve kb. egy fél órát, órát, majd alufólia nélkül ismét egy fél órát, órát sütöm. Párolt zöldséggel tálalom.

Megjegyzés: Sajttól függ, mennyire fogyasztható a hisztaminérzékenyeknek.

Turkey roulade filled with pepper

Ingredients:
Turkey filet, salt, pepper, butter, balsamico, pepper, cheese, turkey filet, spices,

Prepare the filling: mix the butter, green spices, the cheese.
Flatten the turkey fillet. Season to taste with salt and pepper. Spread the filling over the fillet and roll into a roulade. Bake it in the oven till it is ready.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése