2009. november 16., hétfő

Ír szódás-zöldfűszeres kenyér

Valamilyen oknál fogva rengeteg gasztronómiai (külföldi) újsághoz hozzáférek. Vegyes a kép, van ami nagyon művészi újság, elkészíthetetlen és beszerezhetetlen hozzávalókkal, van ami pedig pont az ellenkezője. Már van egy két kedvencem. Most egy gyengébb újságban találtam a következő receptet, ami igen hálás kis recept, nagyon finom ( Azóta már tesztelve is volt!), és gyorsan elkészül.



Hozzávalók:

50dkg liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só (mehet bele nyugodtan több is)
1 teáskanál sütőpor
1 tojássárgája
6 dkg margarin (Nekem vaj ment bele, mert fújok a margarinra)
3,5 dl tej
2-3 evőkanál zöld fűszer (Nálam egy fagyasztott 6 zöld fűszeres fűszerkeverék ment bele)

Elkészítés:

Lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük/gyúrjuk, amíg teljesen szét nem olvad, és egy egységes lisztes masszát kapunk.Utána hozzáadjuk a tejet és a zöld fűszereket amit összegyúrunk, formára gyúrjuk, egy x-betűt vágunk a tetejére, és a tojássárgájával megkenjünk. Mehet is a sütőbe sülni.

180 fokon előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
Állítólag melegen kell tálalni, de nekem úgy szeletelhetetlen volt.
De egyébként egy nagyon jól viselkedő rendes kis tészta, szépen duplájára dagadt, és át is sült.

Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek szerintem az összetevők miatt jónak kéne lennie, de hatását tekintve közepes kategóriába sorolnám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése