
Hozzávalók:
50dkg liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só (mehet bele nyugodtan több is)
1 teáskanál sütőpor
1 tojássárgája
6 dkg margarin (Nekem vaj ment bele, mert fújok a margarinra)
3,5 dl tej
2-3 evőkanál zöld fűszer (Nálam egy fagyasztott 6 zöld fűszeres fűszerkeverék ment bele)
Elkészítés:
Lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük/gyúrjuk, amíg teljesen szét nem olvad, és egy egységes lisztes masszát kapunk.Utána hozzáadjuk a tejet és a zöld fűszereket amit összegyúrunk, formára gyúrjuk, egy x-betűt vágunk a tetejére, és a tojássárgájával megkenjünk. Mehet is a sütőbe sülni.
180 fokon előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
Állítólag melegen kell tálalni, de nekem úgy szeletelhetetlen volt.
De egyébként egy nagyon jól viselkedő rendes kis tészta, szépen duplájára dagadt, és át is sült.
Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek szerintem az összetevők miatt jónak kéne lennie, de hatását tekintve közepes kategóriába sorolnám.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése