De vonzott, hogy milyen lehet egy igazi kuglóf.

A recept a háziasszonyok túlélőkönyvéből származik:
Horváth Ilona: Szakácskönyv
Hozzávalók:
50dkg liszt
10 dkg porcukor
2dkg élesztő
4-5dl tej
4 tojássárgája
10 dkg vaj
egy csipet só
1 csomag vaníliás cukor
5-10 dkg mazsola
tetejére vaníliás porcukor
Elkészítés: Az élesztőt megkelesztjük a tejben, habosra keverjük a puha vajat a cukorral, tojássárgákkal és hozzáadjuk a vaníliás cukort, az élesztőt és a lisztet. Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy lágy kelt tésztát kapjunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük a kuglófformában. Előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Icipicit megváltoztattam.
Tettem bele:
1 kanál fahéj
1 kanál gyömbér
1 kanál őrölt csillagánizst (már sejthettem valamit:-))
És kettészedtem a tésztát, egy kakaós és egy sima felére, hogy márványos kuglóf legyen belőle.
Konklúzió: Még több cukor (legközelebb), és a tetejére kívánkozik egy csokibevonat is.
Készen az U.i.-ban említett okok miatt nem készült róla kép, mert a látogatóim megették:-).
U.i.: Sajnos már enni nem ehettem belőle aznap, mert mire kész volt rá pár órára be is lázasodtam.
Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek az élesztő miatt közepes kategóriába sorolnám. Módjával, és keveset, de lehet enni.
A sütőlapodat letakaríthatnád néhanapján... Amúgy szép a kuglófod, gratulálok!
VálaszTörlésEnci
Tetszik a kuglófod! Ki fogom próbálni :) . Jobbulást!
VálaszTörlésKedves Enci, először is köszönöm, másodszor, a sütőlap(anya is ugyanezt mondta) amint teljesen jól leszek is sorra kerül, hogy ne rondítsa el a képemet).
VálaszTörlésKedves De jó főzni!, Köszönöm, és a blogodba is belekukkantottam, ahhoz pedig gratulálok!