Kóstoltam már többször is, és nagyon szeretem. A készítésében a legmacerásabb feladat a dió héjának az eltávolítása. A felénél meguntam, ahogy a diópucolást is. Nekem a héja azért keserű.
A dió isteni, sósan, vagy akár édesen (kínai gyorsétteremben lehet karamellízalt diót kapni-hm mennyei.). Erősítő hatása van, nyugtat, segíti a gondolkodást, stabilizálja a vérkeringést. Biztos sokan készítették, és szeretik is ezt a receptet.
Otthon van egy diófa, de idén sajnos az esőzések miatt úgy néz ki, termése nem lesz.
Elkészítése: Megtisztítjuk, meghámozzuk a diót, olajon kicsit megpirítjuk (vagy olaj nélkül), és a végén megsózzuk.
Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek jó, de akik allergiásak rá, azok vigyázzanak.
Fried walnut with salt
Prepare: Fry the walnut on oil, and taste with salt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése