2010. június 12., szombat

Pirított sós dió

Kóstoltam már többször is, és nagyon szeretem. A készítésében a legmacerásabb feladat a dió héjának az eltávolítása. A felénél meguntam, ahogy a diópucolást is. Nekem a héja azért keserű.
A dió isteni, sósan, vagy akár édesen (kínai gyorsétteremben lehet karamellízalt diót kapni-hm mennyei.). Erősítő hatása van, nyugtat, segíti a gondolkodást, stabilizálja a vérkeringést. Biztos sokan készítették, és szeretik is ezt a receptet.


Otthon van egy diófa, de idén sajnos az esőzések miatt úgy néz ki, termése nem lesz.


Elkészítése: Megtisztítjuk, meghámozzuk a diót, olajon kicsit megpirítjuk (vagy olaj nélkül), és a végén megsózzuk.

Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek jó, de akik allergiásak rá, azok vigyázzanak.

Fried walnut with salt

Prepare: Fry the walnut on oil, and taste with salt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése