2010. március 6., szombat

Cannelloni mángolddal / Cannelloni with Mangold

Nem vagyok egy nagy tésztás, de rám szóltak, hogy használjam már a tésztagyűjteményünket is. Így esett a választás a cannellonira, amit már rég szerettem volna egy spenótos krémmel megtölteni. Ijesztgettek, hogy ez mennyire pepecs munka, de igazából nem tartott sokáig.


Spenót nem volt, helyette, a mangoldnak hasonló íze van, ami egy sokáig nagyon népszerű, majd nagyon mellőzött zöldség volt. Még sosem ettem, de ebben a kombinációban remekül sikerült. Könnyű, szombati ebéd kerekedett belőle.

A mangoldnak magas az A-, B1-, B2- és C-vitamin tartalma, ezen kívül cukrot, pektineket, szerves savakat (oxálsav, almasav, citromsav), foszfort, káliumot, kalciumot, vasat és magnéziumot tartalmaz.Ezen kívül érdemes előfőzni kicsit, mert sok nitrátot is tartalmaz. Ezt a főzővizet pedig ne használjuk fel másra.

Hozzávalók:
cannelloni (8-10 db), forró vízben 5 percig előfőzzük
mozzarrella, vagy bármilyen más tetszőleges sajt (tetejére)
Töltelékhez:
1 db mángold, spenóttal helyettesíthető (röviden előfőzve, majd apró darabokra vágva)
1 pár virsli
1 dl tejföl
1 db tojás
2-3 ek napraforgómag
1 db hagyma

Elkészítés:
A hagymát, az apróra vágott virslivel megpároljuk, erre kerül a mángold. Addig pároljuk, amíg a legtöbb folyadék eltűnt belőle, ekkor hozzáadjuk a tojással felkevert tejfölt, hozzáadjuk a napraforgómagokat, és a cannellonikba töltjük őket. Mozzarellát felvágjuk, tetejére szórjuk (még egy kis napraforgómagot szórunk a tetejére), és sütőben, kiolajozott tepsiben kb. 200 fokon, olyan 30 percet sütjük. Alternatívaként besamelmártás is mehet rá.

Megjegyzés: hisztaminérzékenyeknek tökéletes.


You will need:
Cannelloni (8-10 pieces, cooked in boiled water for 5 minutes
mozzarella, or any other kind of cheese (On the top of the cannellonis)
For the filling:
1 mangold or spinach (pre-boiled in hot water for some minutes)
1 pair frankfurter
1 onion
1 dl sour cream or any kind of cream
1 egg
2-3 ts sunflower seeds

Prepare:
cut the frankfurter, and the onion in small pieces, and heat on oil. Then put the cutted mangold to eat, and cook till the most of the liquid disappear. If ready, mix it with the egg and the sour cream, and the sunflower seeds. Fill in the cannellonis put the mozzarella on the top of them, and bake them for 30 minutes about 200 C.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése