Ez az étel valahol a piacon kezdődött. Tök elég ritkán kerül az asztalra, mert nincs hozzá késem, és nem szenvedek fele többet. Elég volt egyszer birkózni vele. De most árválkodott és rám kacsintott egy előre felvágott picike tökdarab. Az eladó nagyon kedvesen még egy gyömbérdarabkát is adni akart, mert hogy az isteni a leveshez, de most egyáltalán nem levest akartam készíteni belőle. Még valahogy arra is rávettem magam, hogy a fenyőmagból egy evőkanalat feláldozzak:-).
Hozzávalók:
Póréhagyma (1 db)
gomba (amennyi volt)
tök (egy cikk tök)
tejszín (1 dl)
só, bors, őrölt szerecsendió
1 ek fenyőmag
Bármilyen tészta
Elkészítés
Felkarikázott póréhagymát, a megpucolt gombával kb. 5 percig fedő alatt alacsony hőmérsékleten pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott tököt, ízesítjük a szerecsendióval, só, borssal, és kb. 8 percig megint fedő alatt alacsony lángon főzzük. Ekkor kerül bele a tejszín, még egyszer felforraljuk. (Nekem be is kellett sűríteni a szószt). Pirított fenyőmaggal a kifőtt tésztán tálaljuk.
Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek tökéletes
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése