2010. március 11., csütörtök

Pulykamell karamellizált naranccsal

Ismét egy Váncsa recept került átalakításra. Ezúttal a 483-as számú. Az eredeti recept címe: a kacsamell karamellizált naranccsal és cointreau-mártással. Az alkohol egy az egyben kimaradt a receptből, így a mártással bűvészkednem kellett. Közben nagy hirtelen meglátogatott minket négy litván diák, és nagy hirtelen ott álltunk 6 személyre 2 adag étellel. Így lett aznap mellé még sima tészta bolognaival tálalva. A mártás elég finom, este a maradék tésztára öntve meg is ettük.

Hozzávalók:
pulykamell, hagyma,
fokhagyma,
fehérborból balzsamecet,
1 répa
narancs, barna cukor,
tyúkhúsleves alaplé


Elkészítés:
Elkészítjük a mártást, felaprított hagymát, fokhagymát olajon megpirítom, hozzáadom a tyúkhúslevest, (kb 1 dl), egy kis balzsamecetet, felvágott répát, és úgy a harmadára főzöm. Utána összeturmixolom. A húst olajon készre pirítom. A narancsot meghámozom ( A fehér részeket is szedjük le), olvasztott vajon megforgatom, meghintem barna cukorral, és ráolvasztom. Rizsen tálaltam, rá a narancsszeleteket, a húst, és mártással leöntöttem.

Megjegyzés: Hisztaminérzékenység esetén a balzsamecetből csakis a fehér balzsamecetet vegyük, mert a vörösborból készült változata problémákat okoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése