
pulykamell, hagyma,
fokhagyma,
fehérborból balzsamecet,
1 répa
narancs, barna cukor,
tyúkhúsleves alaplé

Elkészítés:
Elkészítjük a mártást, felaprított hagymát, fokhagymát olajon megpirítom, hozzáadom a tyúkhúslevest, (kb 1 dl), egy kis balzsamecetet, felvágott répát, és úgy a harmadára főzöm. Utána összeturmixolom. A húst olajon készre pirítom. A narancsot meghámozom ( A fehér részeket is szedjük le), olvasztott vajon megforgatom, meghintem barna cukorral, és ráolvasztom. Rizsen tálaltam, rá a narancsszeleteket, a húst, és mártással leöntöttem.
Megjegyzés: Hisztaminérzékenység esetén a balzsamecetből csakis a fehér balzsamecetet vegyük, mert a vörösborból készült változata problémákat okoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése