Teszteltem Váncsa István szakácskönyvét. Elég nehéz dolgom van, mert vagy fogalmam sincs honnan szerzek hozzá alapanyagot, vagy a felét ki kell hagyni, hogy mások is élvezhessék az ételt. (Pl. alkohol, hisztamin-tartalmú ételek).
Ez a recept a 361. es számú vadkacsamell ropogós szezámköntösben nevet viseli. Ezt alakítottam át számunka is ehető formára.
Hozzávalók:
Kis darabra vágott pulykamell (ehelyett volt a kacsamell a könyvben)
borskeverék, só
szezámmag (a recept zabálja a szezámmagot)
1-2 tk szezámpaszta (dijoni mustár helyett)
(Ezenkívül nem földimogyoró olajon sütöttem meg, hanem sima olíva olajon)
Elkészítés:
A borsot, fél kiskanál sóval és a szezámmaggal összekeverem (Kb. 2 dl), a húsdarabkákat először a szezámpasztába forgatom, majd a szezámos keverékbe. Olajon készre sütöm.
Megjegyzés: Az eredeti változatot hisztaminérzékenyeknek ne tálaljuk fel. De így nem volt vele semmi baj.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése