2010. március 11., csütörtök

Pandúr leves

Főétkezésnek is beillik. Annyira selymes, annyira finom íze van, hogy eteti magát. Imádom a tárkonyt. Egyébként egy nagyon régi Príma Magazinból került elő a recept. Kicsit változtattam rajta, de az alapgondolat ugyanaz. Ez egy fantasztikus leves.


Hozzávalók
1 vöröshagyma
vaj vagy olívaolaj
50 dkg pulykamellfilé
1-1 sárgarépa, és petrezselyemgyökér
vegyes zöldség (esetemben amit találtam a fagyasztóban)
1-2 levél káposzta
só, bors, tárkony, petrezselyem
1 dl tejszín

Elkészítés
Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzátesszük a felvágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Ebbe kerül a zöldség, a karikára vágott petrezselyemgyökér és a sárgarépa, káposzta, majd borsozzuk, sózzuk, beleteszünk 1-2 babérlevelet és 30 percig főzzük. Tárkony is valamikor belekerül, a végén a tejszínnel összekevert liszttel sűrítjük, petrezselyemmel megszórjuk.
A levesbe készítettem még egy tojásból csipetkét.

Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek tökéletes.

1 megjegyzés:

  1. A leves biztosan finom. Egy gond van vele: ez NEM pandúrleves, hanem Tárkonyos szárnyas ragu! :) A valódi pandúrleves malackörömből készül, belereszelt sárgarépával és pirított eperlevél tésztával.
    Szeretettel: Trendo a Gastrodamustól

    VálaszTörlés