2010. július 6., kedd

Falj fel! Falafel

Bevallom őszintén ettől az ételtől már előre féltem. Mindenütt azt lehet olvasni, hogy a kis rafinált golyócskák könnyen szétesnek, rá kell ám érezni a csínjára, még az olajban is csak óvatosan szabad forgatni.
Kezdők szerencséje, vagy kifogtam egy nagyon jó receptet, de működött. Egy darab sem esett szét, és egy igen kellemes falafelt sikerült sütni. A recept egy könyvtári könyvből származik: Die Küche des Orients. Icipicit változtattam a recepten. Tegyük még hozzá, hogy a csicseriborsó szintén egy csodaszer. Nem leszünk utána olyan éhesek, mert stabilizálja a vércukorszintet..stb.stb.
Voalá az első tökéletes darab:


Hozzávalók:
Éjszakára beáztatott csicseriborsó összeturmixolva.
fél csokor petrezselyem,
1 ek szezámmag
só, bors,
1 tk őrölt római kömény
1 zúzott fokhagyma
1 apróra vágott hagyma
1 ek citromlé

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk robotgépben, majd kézzel kis golyókat formálunk, és forró olajban kisütjük.

A többi formázásához már nem volt ennyi kedvem, és türelmem:


Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek tökéletes!

Falafel
Soak chickpeas overnight. Blend chickpeas with garlic, onions, cumin, freshly ground pepper and egg, sesam. Shape into balls Serve with yogurt sauce.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése