Hozzávalók:
250 gramm darált hús (mindegy milyen)
3 fokhagyma (apróra vágva)
kevés zsemlemorzsa, a fasírt összeragasztásához
1 tojás
szezámolaj
1 ek szójaszósz
1 tk cukor
2 tk apróra vágott citromfű
1 tk koriander, só, bors
1 hagyma (apróra vágva)
rizs
rizspapír
Fasírt elkészítse:
A darált húst kicsit megpirítottam egy serpenyőben, hozzáadtam a felvágott hagymát, a fokhagymát, és a többi hozzávalót, és fasírtmasszát készítettem belőle, majd rizses köntösbe bújtattam.

1. rizs köntös:
A fasírtból gombócokat gyúrtam kézzel, majd rizsbe forgattam. (A rizset nem kell megfőzni). Ugyanúgy a tányérra helyeztem. (Ennek a párolásához a rizs miatt 1,5 órára van szüksége)

2. rizs köntös:
Rizspapírt meleg vízbe mártottam egy pillanatra, majd szépen beleraktam a tölteléket, és összecsavartam. Tányéron a párolóbetétre helyeztem. (Ennek a változatnak kb. 10-20 percre van szüksége a párolóban)
Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek tökéletes!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése