2010. július 1., csütörtök

Vöröslencse krémleves

Ez egy tipikus téli étel (melegen). Hidegen akár a forró nyári napok étlapjára is becsempészhetjük, ahogy tettem én is, mivel szükségem volt a vöröslencsét rejtő dobozkára. Az eddigi legjobb, legízletesebb vöröslencséből készült krémleves. A recept a Kochen und Küche (Österreichs gepflegte Küche) című magazinból származik.


Hozzávalók:
250g lencse
1 db kisebb hagyma
2 EK vaj
7,5 dl zöldségleves (kockából is jó)
1 késhegyni kurkuma
2 késhegyni cayenne bors (kurkumából és a cayenne borsból lényegesen többet tettem bele :-D)
só,
1 dl tejszín vagy tejföl, vagy joghurt (szeretem a legutóbbit)

Elkészítés:
Megpirítjuk az apróra vágott hagymát az olajon, hozzá adjuk a megmosott lencsét, és felöntjük a zöldséglével. Kb. 15 percig főzzük, ízesítjük, és mixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejfölt/joghurtot/tejszínt (ami van), és még egyszer felforraljuk.

Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek chillivel óvatosan!

2 megjegyzés: