Nekem ez a második próbálkozásom, mert a legelsőnél elolvastam, hogy amíg nem ragad a tészta. De a tészta ragadt, én meg csak tettem, tettem bele a lisztet, aztán egyszer meguntam és kifőztem. Az íze teljesen rendben volt, de állítólag a gnocchinak nem ilyen íze van. :-) Akkor megfogadtam gnocchit soha soha többet nem csinálok.
Most láttam a tv-ben hogyan kell csinálni, hogy nem kell bele tenni tenni a lisztet, bőven elég amennyit a receptben leír, és utána szép lisztes deszkán megformázhatjuk. Ne sajnáljuk a lisztet.
Elvileg sikerült. Egy órával jobb is voltam az első próbálkozásnál. De még mindig nem tudom milyennek kell lennie egy igazi gnocchinak. Könnyen szétomlik a számban, fogak nélkül is meg tudnám enni. Természetesen a formázás elmaradt.

This was my second try of the famouse italien food gnocchi. The second, because I didnt succeed with the first. The first took be almost 2 hours to finish. I have no italien relatives who could have shown me the correct cooking method, so I misunderstood something, and began to put every time a little more flour inside the pastry. And again, and again:-). When I gave up, i just cooked it in water. So now, I let the given amount of flour, and I just formed, and cutted the little gnocchis on a board full of flour. I hope this time I succeeded to do an original self made gnocchi.
Tésztához a következő hozzávalókat használtam fel:
fél kg főtt összetört burgonyából
kb. 12 dkg lisztből
1 db tojásból
Ingredients:
0,5 kg cooked and smashed potateos
12 dkg flour
1 egg
Mush together, form, cut, and cook in boiling water. If they swim on the top of the water, you can get them out.
A tetejére pedig a következő szósz készült:
1 dl tejföl
só, bors, malájziai curry
valamennyi sajt.
pirított hagyma, fokhagyma
saláta (ezt az utolsó percben tettem bele)
I prepared the following sauce in a pot (also everything just together):
1 dl clotted cream
salt, pepper, malaysian curry
cheese
fried onion, garlic
salat (put just in the last minute in the sauce)
Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek tegyünk bele mozzarellát, a fokhagymát hagyjuk ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése