2010. január 21., csütörtök

Molokov-alagút

Ezt a süteményt csak megmutatom, mert Nők lapja konyha december-januári számában jelent meg.
Igazából nem egy újdonság, mert már jó pár hónapja (lassan egy éve) Ausztriában is ezt tálalták nekem húsvéti süteménynek, ezért is örültem meg a sütés nélküli sütemény receptjének. Na most én is:-).
A külseje rumos cukros tejbe áztatott babapiskóta. A krém pedig tojássárgája, cukor, habtejszín, és nálam mandula helyett dió keveréke volt. Bármilyen süteményformába bélelgetve, és megtöltve különböző formára formázhatjuk.


This is a so called Molokov-Tunnel. I read the recipe from a hungarian paper, but I have also eaten it in Austria for a birth day some month ago. This is a cake without cooking.
These are ladyfinger drunk in a rum-milk-sugar mixture, and then put in a pasty cooker, and fill in with a creme made out of cream, sugar, butter, vitellus, and walnut

Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek ne!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése