A főzés után kicsit utánakerestem, és Chili és Vanilián is van egy remek leírás, és recept. Nem is strapálom magam a részletes leírással.
Változtatások:
- Marhalábszár helyett csirkemellet szeleteltem és tettem bele.
- Koriander eleve nem szerepelt a receptben amit kaptam.
- Sűrített paradicsomot kihagytam (nem is volt, nem is lehet használni)
- Csak 1 db paradicsomot vágtam bele kis darabokra
- A petrezselymet elfelejtettem:-)
- Tettem bele még
- fehér répát, és
- karikára vágott répát,
- 1 db csíkokra vágott paprikát (ezeket a legelején együtt pirítottam a hússal és a hagymával)
- éjszakára beáztatott fekete babot,
- A végén főztem hozzá pár virslit is felkarikázva.
- Egy teljes citrom leve is belement.
- Minden fűszerből tettem bele 1-1 kávéskanállal (a fahéjból egy kicsit még többet is, mert nagyon finom ízt ad neki)
- Nem sűrítettem be liszttel
- Cérnametélt helyett pedig tettem bele amit találtam. Cérnametéltem nem volt.
- Alacsony lángon kicsit tovább is főztem mint 1,5 óra, hogy az érzékeny gyomrúak is fogyaszthassák a lencsét és a csicseriborsót.
Here is a link with the receip (I got it in Budapest during couchsurfing) and description HARIRA.
For me I made some changes:
I used chicken meat, I added additionally some carrots, white carrots, paprika, frankfurter, and because of allergic reasons I almost let out the tomatoes.
Hisztaminérzékenyeknek tipp: az egyik levesadagnál a levet leszűrtem (a lencse és a csicseriborsó nélkül, csak nagyon minimális mennyiség maradt benne), és eleve a paradicsom mennyiségét csökkentettem a felére, és így semmi probléma nem volt vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése