2010. február 7., vasárnap

Karfiolkrémleves mentával-Couliflower cream soup with mint

Sokat gondolkoztam azon, hogy mit is lehetne a mentával kezdeni, így télen a hidegben és a hóban. Hiszen a mentának kellemes üdítő íze van, hatása is tökéletes, számos fajtája létezik.(Ízelítőnek leírás a borsmentáról: http://hu.wikipedia.org/wiki/Borsmenta ). Karfiollal most próbáltam először, és nem okozott csalódást. Egészen lágy íze van.


A leves

Hozzávalók:
1 kisebb hagyma
1 kisebb fej karfiol
1 dl tejföl
húsleves (amennyi ellepi a karfiolt)
Fűszerek: só, bors, menta

Elkészítés: A hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a megtisztított, felvágott karfiolt, kicsit párolom, majd felöntöm a húslevessel. Kb. 15 percet főzöm, ha kész, összepürésítem, tejföllel besűrítem, sózom, borsozom, újból felforralom, és a végén hozzákeverem a mentát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése