2010. február 24., szerda

Kalácspudding (Frank Júlia)

Úgy alakult, hogy az utóbbi napok eseményei során majdnem megfeledkeztünk egy kalácsról. Tudom, kalácsról nem lehet csak úgy megfeledkezni, különösen, ha a kalács omlós, puha, édeskés alkotás. De szegényke most csak szikkadt, és szikkadt, míg Frank Júlia segítségével (Nem kell mindig libamáj!) kalácspudding formájában újjá nem született.


Hozzávalók:
30-40 dkg kalács
4 dl tej
4 ek valamilyen lekvár (esetemben sárgabarack)
5 dkg vaj
5 dkg mazsola
2 tojás

Elkészítés:
A kalácsot kis darabkákra tépkedtem, a tejet a lekvárral, olvasztott vajjal, mazsolával és a tojásokkal összekevertem, majd a kalácsdarabkákra öntöttem.
Római tálban kb 1 órát sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése